donderdag 31 oktober 2013

Spinaziequiche met ricotta.



Velen zouden denken dat een quiche zomereten is, maar met lekkere winterse groenten zijn die ook best te versmaden met een lekkere gemengde salade.

Wat hebben we nodig voor deze lekkere quiche.

  1. 1 vel bladerdeeg
  2. 100gr verse spinazie
  3. 150gr ricotta
  4. 3 eieren
  5. 1 sjalotje
  6. 3 el alpro soya-room
  7. 1 kl boter
  8. nootmuskaat
  9. een handvol pompoenpitten
  10. 125 gr gerookte spekblokjes

We starten met het voorverwarmen van de oven op 200°C.
Het deeg leggen we in de bakvorm en prikken er met een vork enkele gaatjes in. Dan gaan we het deeg blind bakken. Dus bedek het deeg met bakpapier en leg daarop bonen. Bak gedurende een 10 tal minuten.



De spekblokjes aanbakken en laten afkoelen op een bordje met huishoudpapier

Ondertussen spoelen we de spinazie en laten die goed uitlekken. Pel en snipper de ui en fruit hem in de boter. Voeg er de spinazie aan toe en laat de spinazie garen. Laten afkoelen en voeg er 125 gr ricotta onder, de spekblokjes, de pompoenpitten en kruid af met de nootmuskaat.

Klop de eieren los met de alpro-soya room. Meng ze met de spinazie en schep alles in het voorgebakken deeg.

Verdeel de rest van de ricotta over de quiche en bak af gedurende een 40 tal minuten.

Lekker met een gemengde salade.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten