dinsdag 15 oktober 2013

Een keuken vol herfstgeuren.






Alhoewel ik een zomermens ben kan ook de herfst mij fascineren.  De geel gouden bruine roestige kleuren is, zoals eten een genot is, zeker een genot om naar te kijken.

Vandaag gaan we trachten die herfstsfeer over te brengen in onze keuken. We gaan dit doen met geroosterde butternutpompoen en pastinaak.

Voor twee personen hebben we nodig, een butternutpompoen, een drietal pastinaak wortels, verse tijm en laurier, peper, grof zeezout, olijfolie en een snuifje komijn.

We oliën een braadslede of een grote ovenschaal in. We schillen de pompoen en de pastinaak en snijden hem in willekeurige blokjes.  We doen alles in de braadslede en doen er al de nodige kruiden over. Zie dat de pompoen-en pastinaakblokjes goed met olijfolie zijn ingewreven.
Dit laten we gedurende een uur in een voorverwarmde oven van 200 graden roosteren.
Afwerken met geroosterde pompenpitjes.

Heb dit geserveerd met een varkenshaasje,  maar is ook lekker met een stukje wild.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten