Warm uit de oven met een bolletje vanille-ijs is dit een niet te versmaden dessertje.
Dus begin maar al te dromen.
Wat hebben we nodig:
- 2 jonagold appels
- 1 vel bladerdeeg, liefst een vierkant
- 2 eieren
- 2 el amandelpoeder
- 1 el vanillesuiker
- 100 gr rozijnen
Hoe gaan we tewerk.
Week de rozijnen in een scheutje water. Schil ondertussen de appelen, snij ze in vier en verwijder het klokhuis.
Verhit de appelpartjes op een matig vuur en voeg er de geweekte rozijntjes en de suiker aan toe. Laat de appels zachtjes garen onder deksel.
Laat deze vulling afkoelen.
Rol het bladerdeeg open op een met een bakmatje beklede bakvorm. Klop de eidooiers los met een scheutje water. Verwarm de oven voor op 180°C.
Schep de appelvulling op in het midden van het deeg over de ganse lengte
Smeer het deeg rondom de vulling in met het losgeklopt eigeel en vouw het deeg toe.
Strijk het overige eigeel over de appelstrudel.
Plaats het gebak in de oven en bak af gedurende een 30 à 40 minuten.
En garneer de appelstrudel met geroosterde amandelnoten.
Lekker met een bolletje vanille-ijs!!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten