woensdag 16 oktober 2013

Appelflappen op zijn best.


Is het de herfst die ons weer doet verlangen naar al die hartige bakgerechtjes.
Nu de appelbomen leeg geplukt zijn en alles mooi geordend is per soort is het nu echt de tijd om te beginnen bakken.
Vroeger maakte mijn Ventje al eens appelflappen en vond die best wel lekker.
Vandaag verras "ik" hem met flappen gevuld met appelblokjes, kaneel en rozijntjes.

Voor 4 appelflappen hebben we nodig - 1 rol bladerdeeg - 1 stoofappel - 25 gr kristalsuiker - 25 gr rozijntjes - een beetje water en 1 eigeel om te doreren.

De oven die kunnen we al voorverwarmen op 200°C.
We schillen de appelen en snijden hem in blokjes. Deze mengen we met de suiker, de kaneel en de rozijntjes.
We rollen de bladerdeeg open en steken er met een soepbowl 4 gelijke ronde deegjes uit.
Hierop leggen we in het midden de appelmengeling (niet teveel) en met je vinger doe je water rondom het deeg (kleeft de deeg gemakkelijker aan elkaar) en vouwen toe.
Met het eigeel smeren we de flappen in. Nog wat kristal suiker over strooien en afbakken gedurende een 15 à 20 minuten in de oven op 200°C

Enjoy!

Een reactie is altijd leuk om te lezen! Bedankt!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten