vrijdag 11 oktober 2013

Mousserend vlierbloesemwijn.



benodigdheden vlierbloesemwijn

Mijn wandeling in de tuin is juist op tijd gekomen. De schermen van de vlierbloesemstruik waren nog niet in bloei! Dus tijd om wat schermkes te plukken om wijn te maken. Ze natuurlijk niet allemaal plukken hé als ge in het najaar nog vlierbessensiroop wilt maken.

Wat hebben nodig voor een flesje van ongeveer een 1/2 literke

  1. 10 vlierbloesemtwijgjes
  2. 1 citroen
  3. 3,5 dl water
  4. 8 el appelazijn
  5. 4 el honing
  6. sap van 1 citroen.
De bloemschermen spoelen we eerst af. De citroen in dunne schijfjes snijden en samen met de bloesem en de overige ingrediënten in een grote karaf doen en omroeren.

De karaf afdekken en op kamer t° wegzetten.

na 2-3 dagen gisten, het sap zeven-en laten mousseren


Al na 24 uren is het brouwsel al klaar om te drinken. Eventueel met nog wat honing en citroen op smaak brengen.

Na 2 à 3 dagen begint de drank te gisten.
De wijn zeven, in flessen met schroefdop schenken en wegzetten in een donkere ruimte.

Na ca 4 weken is het vlierbessensap in een heerlijke mousserende wijn veranderd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten