benodigdheden vlierbloesemwijn |
Wat hebben nodig voor een flesje van ongeveer een 1/2 literke
- 10 vlierbloesemtwijgjes
- 1 citroen
- 3,5 dl water
- 8 el appelazijn
- 4 el honing
- sap van 1 citroen.
De bloemschermen spoelen we eerst af. De citroen in dunne schijfjes snijden en samen met de bloesem en de overige ingrediënten in een grote karaf doen en omroeren.
De karaf afdekken en op kamer t° wegzetten.
na 2-3 dagen gisten, het sap zeven-en laten mousseren |
Al na 24 uren is het brouwsel al klaar om te drinken. Eventueel met nog wat honing en citroen op smaak brengen.
Na 2 à 3 dagen begint de drank te gisten.
De wijn zeven, in flessen met schroefdop schenken en wegzetten in een donkere ruimte.
Na ca 4 weken is het vlierbessensap in een heerlijke mousserende wijn veranderd.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten