woensdag 16 oktober 2013

Wijting, andijvie met een mosterd-roomsausje op een bedje van puree.



Ik probeer in mijn keuken toch zeker een keer per week vis te serveren, eigenlijk liefst twee keer.
Vandaag hebben we de Wijtingfilet gekocht bij Delhaize, waar je steeds een mooi assortiment hebt aan verse en betaalbare vis.

Laten we aan de slag gaan voor 4 personen.
4 mooie, graatloze Wijtingfilets
1 bot andijvie ~ teentje knoflook ~ klontje boter ~ peper en zout.
Aardappelen voor de puree ~ melk ~ boter ~ 1 ei ~ zout en peper ~ muskaatnoot.

Voor de saus 30gr boter ~ 30gr bloem ~ 5dl melk ~ 2 el mosterd ~ sap van halve citroen ~ 50gr gemalen Emmentaler ~ peper en zout.

We starten met het stoven van de andijvie. Kan je gerust enkele uren voordien doen zodat de andijvie goed uitgelekt is.


De andijvie wassen en laten uitlekken.  Klontje boter in de pot laten smelten en daaraan de andijvie toevoegen. Prik een gepeld teentje knoflook op een vork en roer hiermee door de andijvie.  Hierdoor krijgt de andijvie een subtiele looksmaak. Verder afkruiden met peper en zout. En goed laten uitlekken.

Daarna beginnen we met het maken van de puree en houden die warm.
Ondertussen kunnen we in een ovenschotel al onderaan een laag puree leggen daarop de laag andijvie en dan de Wijtingfilet.



Nu moeten we nog alleen met de ingrediënten een blonde roux maken waaraan we op het laatste de kaas in laten smelten en de mosterd en het citroensap aan toevoegen.

De saus doen we dan over de Wijtingfilets en laten alles gedurende een 15 tot 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden opwarmen en lichtjes gratineren.



Enjoy!

Een reactie is altijd fijn om te lezen.  Bedankt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten