vrijdag 11 oktober 2013

Kiwi - bananenkonfituur.





Elke week wordt bij het boodschappen doen kiwi's en bananen aangekocht!! En soms heb je er dan op het einde van de week een beetje teveel.
Dus een combinatie van deze beiden om een confituur te maken is dan een optie!!



Wat heb je nodig, natuurlijk kiwi's en bananen!! Een paar druppeltjes citroensap en confituursuiker volgens de versie 2 kg fruit = 1 kg suiker.

We beginnen met het schillen van de kiwi en we verwijderen het binnenste witte gedeelte. Daarna snijden we in kleine blokjes.
De bananen ontdoen we van de pel en snijden hem ook in blokjes.
Doen alles in een pot en laten hem tot het kookpunt komen. Neem van het vuur en doe er de confituursuiker bij. Daarna terug op het vuur en vanaf het kookpunt laten we de confituur een 3 tal minuten opborrelen.
Doe hem in zuivere confituur potjes, deksel erop en laat alles omgekeerd afkoelen.

Lekker op een sneetje zomerbrood of ander brood met een snede kaas!! Of toch liever een andere confituur !!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten