dinsdag 8 oktober 2013

Herfstsalade van witloof, vijgen, gorgonzola en nootjes met een honingvinaigrette.


Vandaag al een lekkere herfstsalade gemaakt, alhoewel we nog een mooie na-zomerdagje gehad hebben!! En volgens de weerman zou het de laatste geweest zijn!! Het gaat duchtig herfsten eind deze week!!
Maar kom deze salade verzacht de pijn als je ziet welke lekkere ingrediënten we ervoor gebruiken.

Voor één persoon hebben we nodig. Enkele toefjes waterkers, 2 stronkjes witloof, 2 vijgen die we vierendelen, 2 el mascarpone, gebrokkelde stukjes schimmelkaas naar keuze, pompoenpitten, walnoten en zuiderse pijnboompitten.

In een groot diep bord doen we de waterkers, en het witloof waarvan we de blaadjes afgehaald hebben. Tussenin leggen we de vijgen met daarin een toefje mascarpone, en de verbrokkelde stukjes schimmelkaas. Tenslotte garneren we nog met de pitten en de noten.

Een vinaigrette van olijfolie, balsamico en olijfolie maakt dit gerechtje af!!

Ik serveerde er vers gebakken volkorenbrood bij.

Zelfgebakken volkorenbrood.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten