zaterdag 2 november 2013

Appeltaart à la grande mama.



Vandaag hebben we nog eens de tijd uitgetrokken om wat te gaan bakken. Een taartje met appeltjes.

Wat hebben we nodig:

  1. 3 appelen
  2. 125 gr yoghourt 50 gr mascarpone
  3. 3 eieren
  4. 1 kl boter
  5. 1 zanddeeg
  6. 50 gr rozijnen
  7. 150 gr suiker
  8. 70 gr bloem - 1 kl extra
  9. 1 kl kaneel

Hoe gaan we tewerk:

  1. We starten met het verwarmen van de oven op 180°C en bakken daarna de deeg blind gedurende een 10tal minuten. Laat het deeg afkoelen.
  2. Laat intussen de rozijnen 5 minuten weken in 3 el lauw water. Giet af en laat goed uitlekken.
  3. Schil de appels en snij elke appel in 8 partjes.
  4. Nu starten we met het maken van de vulling. Klop de eieren met de suiker een 7tal minuten tot een luchtige, witte massa. Roer ern 70 gr bloem onder en voeg daarna de yoghourt, de mascarpone toe. Meng alles goed door elkaar.
  5. Verdeel de partjes appel in waaiervorm over de afgekloelde deeg en bestrooi met de kaneel.
  6. Giet de vulling over de appeltjes en verdeel er de rozijnen over.
  7. Bak  de taart ongeveer 35 minuten in de oven.
Smakelijk.

Bron: Thuis gebakken Colruyt

Geen opmerkingen:

Een reactie posten