donderdag 7 november 2013

Soep van broccoli en rode puntpaprika.



Wat is niets minder lekker dan een dampende tas soep bij dit druilerige herfstweer. Vandaag een soep van broccoli en puntpaprika!!

Boodschappen doen:

  • 1 broccoli
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 ajuin
  • 1,5 l groentebouillon
  • peper en zout
  • klontje boter
  • 1 lente-uitje
We starten met het pellen van de ui en snijden hem in grove stukken.
We doen de stronkjes van de broccoli en het harde gedeelte pellen we en snijden het in blokjes.
De rode puntpaprika die zoveel zoeter is dan de gewone paprika halveren we en verwijderen de zaadjes en de zaadlijsten. Snij hem in grove blokjes.
Laat een klontje boter smelten en laat daarin de ui glazig stoven.
Voeg de broccoli en de puntpaprika eraan toe en laat een 5-tal minuten door stoven. Zet de groentjes onder, met de zelfgemaakte groente bouillon .
Laat koken gedurende een 20-tal minuten.
Blender om een fluweelachtige soep te bekomen en kruid af.

Hier vindt je nog meer lekkere soepen .






Geen opmerkingen:

Een reactie posten