donderdag 7 november 2013

Gebakken zeewolffilet met venkelpuree en vissausje met kurkuma!!



Een stukje vis is altijd lekker. En vandaag opteren we voor de zeewolffilet!! Een mooie witte en stevige vis, die we zowel kunnen bakken in de pan als in de oven!! Ik ga hem in de pan bakken.

We doen de volgende boodschappen:

Voor de puree:


  • aardappelen om puree te maken
  • 1 eitje
  • een geutje alpro soya room
  • een klontje goeie boter
  • 1 venkel
Voor de saus:
  • klontje goeie boter
  • 100 ml visbouillon
  • 1 kl kurkuma
Voor de tomaatjes

  • een trosje kerstomaatjes
  • olijfolie
  • geutje balsamico
  • grof zout

  •  2 mooie zeewolffillets
We starten met het schillen van aardappelen om puree te maken. De venkel snijden we in fijne blokjes. Zetten de aardappelen en de venkel te samen op in koud water, zout erbij en laten garen. 
We pureren de aardappelen en voegen er een eitje, een klontje boter, een scheutje alpro soya room, peper, zout en muskaatnoot aan toe. Hou de aardappelen warm.

Ondertussen doen we de kerstomaatjes in een vuurvaste schotel en doen er een geutje olijfolie, balsamico en grof zout over. Zet ze in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende een 15 tal minuten.

Laat een goeie klont boter smelten in een antikleefpan, laat de boter goed bruin worden en bak hierin de zeewolffilets. Kruiden met peper, zout en viskruiden.
Als ze gaar zijn doe je ze in een vuurvaste schotel en bedek ze met aluminiumfolie.

Doe de bouillon in de bakpan, de kurkuma erbij en de room en laat inkoken.

Garneer alles op een bordje!!! Lekker met een glaasje gekoelde witte wijn.

Enjoy!!

Nog meer VISGERECHTEN !




Geen opmerkingen:

Een reactie posten