dinsdag 26 november 2013

Kalfsstoofpotje met patatjes.




Stoofpotjes maak ik graag klaar omdat je er niet veel afwas bij hebt en tijdens het sudderen kan je nog van alles en wat doen!!
Deze keer had ik nog een stukje kalfsvlees in de vriezer steken en dat moest hoogdringend verwerkt worden.

Onze boodschappenmand vullen we dan met het volgende:
  • 600 gr kalfsvlees in blokjes gesneden.
  • 1 ajuin in stukjes gesneden
  • 5 stengels bleekselderij, gewassen en in elleboogjes gesneden.
  • 8 wortelen, in grove stukken gesneden
  • bakje champignons, grote in vier gesneden, kleine zo laten.
  • 1 l groentebouillon
  • 250 gr alpro-soya room
  • aardappelen, gewassen - geschild en in vieren gesneden
  • peterselie 
  • peper en zout
  • bloem
  • boter

We laten in een stoofpot de boter bruin worden en bakken hierin de kalfsblokjes langs alle zijden bruin aan. Leg ze daarna op een bord.
In dezelfde pot stoven we nu de ajuin aan en daarna alle groentjes. Voegen het vlees er terug bij en dan singeren we alles met de bloem. Ondertussen blijven we goed roeren. We doen er de groentebouillon  bij en laten alles gedurende een uurtje op een zacht vuurtje sudderen. Nadien doen we er de alpro-soya room bij en laten nog ff inkoken tot de gewenst dikte!! Indien nodig nog afkruiden met peper en zout.
Ondertussen hebben we ook de aardappelen gekookt, afgieten en ff opschudden.

In een diep bord doen we het kalfsvlees met de groentjes en wat ingedikte saus, daarop de aardappelen en afwerken met de gesnipperde peterselie.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten