dinsdag 21 mei 2013

Kippevleesbroodje met zongedroogde tomaatjes.

Geen zon aan de hemel dus brengen we de zon op ons bord.

Voor dit gerecht gebruikte ik kippegehakt, gezond en ietsje meer vochtiger van structuur. Daarom doen we er ook geen eitje bij. Kalfsgehakt is hier ook een goed alternatief.

Wees niet vies om je handen er in te zetten, voor ze eerst te hebben gewassen natuurlijk.

Let's start.

Wat nemen we mee in onze boodschappenmand.


  1. 1 kg kippegehakt
  2. een handvol fijn gesnipperde platte peterselie
  3. een sjalotje
  4. panko (koop je in Oosterse winkels - goedkoper daar dan in een grootwarenhuis)
  5. peper en zout
  6. 6 zongedroogde tomaatjes in fijne brunoise gesneden

Onze oven die verwarmen we voor op 180°C en een vuurvaste schotel die wordt ingeboterd en bestoven met wat bloem.

Doe alle ingrediënten in een mengkom en laat je handjes maar kneden.
Ik heb er twee broodjes van elk 500 gr van gemaakt.

Leg ze in de vuurvaste schotel en bak ze af gedurende een 45 tal minuten in je voorverwarmde oven.


Is zowel  warm als koud heel lekker.
Ik serveerde met een frisse komkommersalade en voor mijn ventje met warme kriekjes.

Smakelijk.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten