Daar je alleen de pel nodig hebt voor de citroenen, had ik nog 8 citroenen over om sap van te persen.
Wat doe je daar dan mee.
Wel heb er een overheerlijke citroentaart met gemaakt!!
Let's Start Cooking!!
Wat hebben we nodig.
- 120gr zachte boter
- 1 vanillestokje
- 80gr poedersuiker
- 5 eieren
- 30gr amandelpoeder
- een snuifje zout
- 200 gr bloem
- 2 citroenen
- 150 gr suiker
- 200 gr room
Laten we onze taartvorm niet vergeten die we inboteren en bestuiven met bloem. En de oven die we voorverwarmen op 200°C.
En hoe beginnen we eraan.
Spoel de citroenen en dep ze droog. Rasp de schil en pers ze uit.
In een mengkom roeren we de boter romig en voegen we het merg van de vanillestok toe, 1 eitje, het amandelpoeder en een snuifje zout. Dit mengen we goed.
Voeg de bloem toe en kneed tot een stevig deegbal. Deze wikkelen we in plasticfolie en laten ongeveer een 30 minuten rusten in de koelkast.
We rollen daarna het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en leggen het daarna in de taartvorm. Prik het deeg in, dek terug af met folie en laat nog eens 30 minuten rusten in de koelkast.
Bak daarna de taartbodem gedurende 10 minuten voor. Deze daarna laten afkoelen en ondertussen verlaag je de T° tot 180°C.
Meng de overige vier eieren met de 150gr suiker en de room Voeg sap en zeste bij en verdeel de citroencrème over de afgekoelde taartbodem.
Bak de taart af gedurende 30 minuten.
Laat het smaken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten