De zoete, frisse en aardse smaken vullen elkaar perfect aan.
Echt een toppertje.
Let's start.
We doen boodschappen voor 4 personen.
dit hebben we nodig |
- 250 gr champignons
- 2 venkelknollen
- sap van een 1/2 citroen
- 16 krielpatatjes
- 100 gr gruyère kaas
- 3 el boter
- 3 el bloem
- 5 dl melk
- 4 el olijfolie
- groentebouillon
- peper en zout
We kunnen starten met het voorverwarmen van de oven op 180°C.
De krielaardappelen laten we gaar koken in licht gezouten water. Laten afkoelen en middendoor snijden.
Krielpatatjes laten koken-afkoelen-en halveren |
De venkelknollen snijden we in blokjes van ongeveer 1cm. De champignons snijden we in schijfjes.
We laten 2 el olijfolie goed opwarmen in de pan en roerbakken de blokjes venkel. Alles kruiden met peper en zout en doe ze in de ovenschotel.
In dezelfde pan doen we terug 2 el olijfolie en bakken daarin de champignons. Besprenkel met het citroensap en kruid af met peper en zout. Leg de champignons bovenop de venkel in de schotel.
Hierboven komen de gehalveerde krielaardappelen.
Daarna maken we een witte saus van de boter, de bloem en de melk. Deze gieten we over de groenten en bestrooien met de kaas.
bechamelsausje maken |
over de groentjes gieten |
bestrooien met gruyère kaas |
Zet de schotel in de oven voor 25 minuten.
gratin om duimen en vingers te likken |
Heb deze lekkere gratin geserveerd met een geroosterd kalkoenlapje en een gekoeld glaasje witte wijn.
Smakelijk.
Gratin met geroosterd kalkoenlapje |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten