Asperges met roereitje |
Asperges, hmmmm, seizoen is bijna voorbij, dus toch nog eens maken.
We laden onze boodschappentas vol met
ingrediënten |
- 2 botjes asperges
- 4 eitjes
- een beetje room
- 12 grote garnalen
- 1/2 glasje wijn
- peterselie
- peper en zout
We zetten de asperges op in lichtgezouten koud water, laten water koken en zetten dan de pot van het vuur!! Laten zo de asperges gaar worden, zijn ze nog lekker krokant.
We pellen de garnalen, maar laten de staart eraan.
Met de karkas van de garnalen gaan we nu een fond maken.
visbouillon maken |
Snij een sjalotje fijn en gaar ze in een pot. Daarbij doen we de pellen van de garnalen en blussen we af met witte wijn en een beetje water. Heb er ook nog een beetje kreeftebouillon aan toegevoegd en dan laat je het geheel zo'n 10 minutjes pruttelen.
zeven |
Zeven, laten inkoken, een beetje sojaroom en een klontje koude boter. Voila sausje is af.
Nog de eitjes loskloppen, kruiden en in de pan een roereitje van maken.
Nog een gerechtje met asperges maken.
Serveren en smakelijk.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten