dinsdag 28 mei 2013

Groentebouillon.




de ingrediënten voor onze bouillon
Zelf groentebouillon maken die dient als basis voor soepen, risotto's en sauzen.
Waarom nog blokjes kopen als je op een uurtje zelf lekkere bouillon kunt aanmaken.

Bewaren doe je per porties in de diepvries.

Dus let's start.

We beginnen met een grote pot water op te zetten waaraan we een beetje zout aan toevoegen.
Daarin doen we de in grote stukken versneden groenten in.
kruidentuiltje opbinden


Voor een 3 liter water nemen we 4 ajuinen, 3 stengels prei, 5 selderstengels en een wortel of 4.
Daarna maken we een kruidentuiltje van peterseliestengeltjes, rozemarijn, thym en laurier. En voor de kruiden een 5 tal kruidnagels en 40 zwarte peperbollen.

Dit alles laten we een goed uurtje pruttelen. Daarna zeven we de bouillon, laten we hem afkoelen en we kunnen ermee aan de start of vriezen hem in.
de bouillon een uurtje laten pruttelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten