Aardbeienmousse |
Vandaag gaan we voor een eenvoudig en lekker dessertje met aardbeien.
Ze zijn nu op hun lekkerst dus moeten we ervan profiteren van dit zalig fruit!!
Wat hebben we hiervoor nodig.
koriander-blasamico-aardbeien-gelatinblaadje-eiwit |
- 1 gelatineblaadje
- 100 gr mooie, zoete aardbeien
- enkele korianderblaadjes
- 30 gr balsamicoazijn
- 2 eiwitten
- peper
En we halen ook onze mixer uit de kast.
Let's start.
Eerst laten we ons gelatineblaadje weken in koud water. De aardbeitjes wassen en drogen en in kleine stukjes snijden.
alles door de zeef |
We doen de aardeien met de balsamico en de korianderblaadjes in een pan en laten dit goed opkoken. Niet te hard anders gaat de balsamico karameliseren, en dat is niet de bedoeling. Dan doen we alles in een zeef en vangen het sap op in een kom.
eiwitten opkloppen |
gelatineblaadje toevoegen |
opgeklopt eiwit toevoegen en goed mengen |
goed lucht inkloppen |
Hierbij doen we het uitgewrongen gelatineblaadje bij.
Ondertussen kloppen we de twee eiwitten goed stijf en mengen dit onder het sap. We kloppen dit geheel heel goed luchtig.
Verdeel alles over een mooi kopje en laat gedurende een tweetal uren opstijven in de koelkast.
Voor het opdienen garneren we nog met een korianderblaadje en ff met de pepermolen erover.
Smakelijk.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten