zondag 26 mei 2013

Aardbeienmousse.



Aardbeienmousse


Vandaag gaan we voor een eenvoudig en lekker dessertje met aardbeien.
Ze zijn  nu op hun lekkerst dus moeten we ervan profiteren van dit zalig fruit!!

Wat hebben we hiervoor nodig.

koriander-blasamico-aardbeien-gelatinblaadje-eiwit



  1. 1 gelatineblaadje
  2. 100 gr mooie, zoete aardbeien
  3. enkele korianderblaadjes
  4. 30 gr balsamicoazijn
  5. 2 eiwitten
  6. peper

En we halen ook onze mixer uit de kast.

Let's start.

Eerst laten we ons gelatineblaadje weken in koud water. De aardbeitjes wassen en drogen en in kleine stukjes snijden.

alles door de zeef


We doen de aardeien met de balsamico en de korianderblaadjes in een pan en laten dit goed opkoken. Niet te hard anders gaat de balsamico karameliseren, en dat is niet de bedoeling. Dan doen we alles in een zeef en vangen het sap op in een kom.

eiwitten opkloppen

gelatineblaadje toevoegen

opgeklopt eiwit toevoegen en goed mengen

goed lucht inkloppen



Hierbij doen we het uitgewrongen gelatineblaadje bij.
Ondertussen kloppen we de twee eiwitten goed stijf en mengen dit onder het sap. We kloppen dit geheel heel goed luchtig.

Verdeel alles over een mooi kopje en laat gedurende een tweetal uren opstijven in de koelkast.
Voor het opdienen garneren we nog met een korianderblaadje en ff met de pepermolen erover.

Smakelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten