woensdag 5 juni 2013

Witte wijnsaus.

witte wijnsaus met rivierkreeftjes



Wat hebben we nodig om deze lekkere saus te maken.


  1. 2,5dl visfond
  2. 2,5dl room
  3. 1dl droge witte wijn
  4. sap van 1/2 citroen
  5. 50 gr roomboter
  6. peper en zout

Hoe gaan we te werk.

We laten de visfond met de witte wijn inkoken zodat we geen alcohol smaak meer hebben.
Daarna voegen we de room toe en laten terug inkoken tot ze de gewenste dikte heeft. Enkele druppels citroensapbij en afkruiden met peper en zout.

saus afwerken met klontje roomboter

Juist voor het opdienen de klontjes roomboter toevoegen, daarna niet meer laten koken om het schiften te vermijden.
Heb deze saus geserveerd met asperges, gebakken zalm, rivierkreeftjes en nieuwe gebakken patatjes.



Wil je nog receptjes met asperges of met zalm uitproberen!

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten