maandag 17 juni 2013

Princesseboontjes met provençaalse saus.

princessboontjes met provençaalse saus


Boontjes met tomatensaus denken jullie, wat een rare combinatie!! Maar eentje om duimen en vingers van af te likken. Zeker eens uitproberen en jullie wanen zich direct in de provençe!!

Wat vraagt mijn boodschappentas om gevuld te worden:

wat hebben we nodig


  1. 500gr princesseboontjes
  2. 2 sjalotjes
  3. 2 teentjes knoflook
  4. oregano
  5. tijm - laurier
  6. 1 blik gepelde tomaten of 4 verse ontpitte tomaten
  7. peper en zout
  8. 1 el olijfolie
  9. 2 lente-uitjes

De princessboontjes laten we een 5-tal minuten blancheren in kokend water. Afgieten en laten schrikken in ijskoud water.

sjalot, look en kruiden laten aanstoven

We snipperen de sjalotjes en de look fijn en stoven ze aan in de olijflie. Hierbij doen we dan alle kruiden en laten ff meesudderen.
Nu is het tijd om de tomaten erbij te doen en laten het geheel gedurende een 10-tal minuutjes sudderen tot alles gaar is.

heerlijk....smakelijk!!

Boontjes serveren op een bord en afwerken met de provençaalse saus en fijn gesneden lente-ui!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten