dinsdag 25 juni 2013

Gebakken courgette met ratatouille.






courgette met ratatouille-gebakken patatjes-varkenshaasje


Ratatouille een echt zomers gerecht!! Maar we missen hier nog steeds de zon, dus we brengen de zon uit het zuiden dan maar zelf op ons bord!!

Boodschappen doen of je frigolade eens nakijken.

benodigdheden


Benodigdheden:

  1. 1 kleine ui
  2. 2 teentjes knoflook
  3. 1 paprika
  4. 1/2 aubergine
  5. 2 tomaten
  6. 2 takjes verse rozemarijn
  7. 2 takjes verse tijm
  8. 2 el olijfolie
  9. 1 laurierblaadje
  10. 1 el tomatenpuree
  11. zout en peper
  12. een snuifje suiker
  13. 1 courgette



groenten in blokjes snijden

Voorbereidingen:

  1. We pellen en snipperen de ui en de knoflook.
  2. Halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes.
  3. Maak de aubergine proper en snij in blokjes.
  4. Was de tomaten en snijd ze ook in blokjes.
  5. Was en hak de kruiden fijn.
  6. Verwarm de oven op 180°C

We verhitten de olijfolie in een pan en bakken er de ui, de knoflook, de paprika's en de aubergines een 3 tal minuten in.


Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee. Voeg de tomaten en het water toe en breng aan de kook. Breng op smaak met de kruiden en de suiker.
Was de courgette en dep ze droog. Halveer ze over de lengte en lepel het vruchtvlees eruit.

courgettes vullen en bestrooien met kaas

Leg de courgette met de bolle kant naar beneden in een vuurvaste schotel en vul ze met de ratatouille.
Leg er nog wat gemalen kaas op en zet in de oven gedurende een 25-tal minuten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten