dinsdag 11 juni 2013

Konfituur van frambozen.

frambozen en konfituursuiker



Deze week stonden de frambozen prijselijk, dus was het tijd om enkele potjes konfiuur te maken.

Wat hebben we gekocht


  1. 375 gr frambozen
  2. 187,5 gr konfituursuiker ( versie 1 kg suiker 2 kg fruit)
Hoe gaan we tewerk

We wassen vlug de frambozen en laten ze goed uitlekken.

laten rusten en 3 minuten laten koken

We doen ze in een pot met de suiker en laten dit geheel één nachtje rusten.
De volgende dag zetten we de pot op het vuur en laten de konfituur 3 minuten koken onder deksel.

Check ff of de konfituurdikte goed is en schuim hem eventueel af.
Vul dadelijk de propere konfituurpotten met de frambozenkonfituur tot aan de rand en laat omgedraaid afkoelen.

Voila, de lekkerste frambozenkonfituur is een feit!!

Nog meer lekkere konfituren maken!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten