donderdag 30 januari 2014

Witloof met ham en kaas.





  • 8 witloofstronkjes
  • 1 dl water
  • 8 plakjes gekookte ham
  • 200 gr geraspte kaas


Verwijder het harde uiteinde van de witloof en snijd er eventueel het harde gedeelte uit. Snij de dikkere stronken in twee.
Laat wat boter in de pan smelten leg er de stronkjes in en kruid af met peper en zout. Voeg wat water toe en laat afgedekt gedurende een 15 minuten op een zacht vuurtje garen. Laat het witloof uitlekken.



Wikkel de stronkjes in de ham en leg ze in de ovenschotel.


We maken een bechamelsaus en voegen daar de kaas aan toe.

Overgiet de witloofrolletjes met de kaassaus en strooi er de overgebleven kaas over.
Bak 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

Heel lekker met smeuïge aardappelpurée.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten