Voor 4 stuks hebben we nodig.
- 4 vierkante bladerdeeg
- 1 peer
- 1 banaan
- citroensap
- 1 vanillestokje
- 1 el boter
- 1 el blond rietsuiker
- 1 el grove suiker
- 2 el chocoladeschilfers
- 1 ei
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Schil de peren, verwijder het klokhuis en pitten en snij het vruchtvlees in blokjes. Besprenkel met een beetje citroensap om het verkleuren tegen te gaan.
- Halveer het vanillestokje overlangs. Smelt de boter in een pannetje. Voeg de peren, het vanillestokje en het rietsuiker toe. Laat 5 minuten stoven. Verwijder het vanillestokje, schraap er het merg uit en vermeng met de peertjes. Laar afkoelen.
- Pel de banaan en snij ze in plakjes. Vermeng met de peren.
- Verdeel het fruit over de plakjes bladerdeeg en bestrooi met de chocoladeschilfers. Vouw dicht en druk de randen stevig aan. Laat 10 minuten rusten in de koelkast.
6. Kwast de flapjes in met het losgeklopt ei. Bak de flappen 20 minuten in de oven. Bestrooi de warme flappen met de grove suiker. Laat afkoelen op een raster.
Nog suggestie voor koekjes bakken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten