vrijdag 21 februari 2014

Witte seldersoep met gorgonzola kaas.



Benodigdheden:


  • 1 witte selder, gewassen, ontdraad en in stukken gesneden (1 stengel apart houden voor brunoise te snijden om te garneren)
  • 2 zoete uien, gepeld en in stukken gesneden
  • klontje alpro soya boter
  • peper en zout
  • 1l  groentebouillon
  • stukjes gorgonzola kaas
  • olijfolie
We laten in een grote soeppot een klontje boter smelten en doen daarbij de zoete uien. Laten stoven en daarna de selderblokjes toevoegen. Ook ff laten stoven. De zelfgemaakte groentebouillon toevoegen en gedurende een 15 minuten laten doorkoken.
Alles in de blender doen om een mooie gebonden soep te bekomen. Afkruiden met peper en zout.
In een pan een beetje olijfolie doen en daarbij de in brunoise gesneden selder laten stoven.
Schenk de soep in een mooie bolkom. Garneer met  de selderbrunoise, peper en zout en de stukjes gorgonzola kaas

Smakelijk.

Nog meer soepen maken!!



2 opmerkingen: