Voor deze lekkere koekjes hebben we nodig:
- 60 gr donkerbruine suiker
- 125 gr kinnekessuiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 200 gr roomboter op kamertemperatuur
- 2 eieren
- 5 gr bicarbonaat
- 250 gr patisseriebloem
- 1/4 kl zout
- 200 gr bakvaste chocoladekorrels
Heb de deeg bereid in de kitchen aid maar je kunt het ook gerust doen met een electrische klopper.
Doe de zachte boter in een de kom samen met de suiker. We kloppen alles een 5-tal minuten tot we een mooie massa bekomen. Na 5 minuten voeg je de eitjes één voor één toe tot ze volledig in de massa opgenomen zijn.
Voeg nu de bloem beetje bij beetje toe, het zout en de bicarbonaat. Laat kloppen tot je een mooi egaal deeg bekomt.
Voeg de chocoladekorrels toe en vanaf nu mengen we deze uit de hand onder de deeg.
Verwarm de oven op 180°C.
Leg telkens een hoopje deeg, niet te dicht tegen elkaar want ze zetten nog uit, op een bakplaat bedekt met een bakmatje.
Bak de koekjes gedurende een 13 minuten af in de oven.
Leg de nog superzachte koekjes op een rooster om af te koelen.
Nog meer koekjes bakken.
Bron: Photo-copy Ann
Geen opmerkingen:
Een reactie posten