woensdag 22 januari 2014

Vispotje met kokosmelk.




Na het maken van de courgettesoep had ik nog serieus wat kokosmelk over. Dus maar iets bedenken om deze te verwerken.

De groentebak had nog een mooi aanbod aan verse groenten en in de diepvries lag nog vis, dus wordt het een stoofpotje van vis met kokosmelk.

Uit de groentebak halen we:
  • 1 halve courgette, gewassen en in hapklare blokjes gesneden
  • 1 halve rode en 1 halve groene paprika, in hapklare blokjes gesneden
  • 1 bakje champignons geboend en in vieren gesneden
  • 1 sjalot fijn gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 halve rode peper
  • 1 stukje gember
  • 400 gr kokosmelk
  • peper en zout
  • viskruiden
  • een snuifje cayennepeper (optioneel)
  • peterselie gesnipperd
  • boter
  • vis om op de velkant te bakken of blokjes vaste vis zoals zalm, kabeljauw

Starten met het verwarmen van de boter in wokpan. Laat hierin de sjalot en de look aanstoven. Doe dan alle groenten alsook de rode peper en de gember erbij.
Laat goed doorstoven!! Voeg dan de kokosmelk erbij en laat inkoken. Bijkruiden met peper en zout en eventueel cayennepeper.
Ik heb de vis apart gebakken op de velkant (geeft meer smaak) maar je kunt ook blokjes vaste vis zoals zalm, kabeljauw aan het kokos-groentemengsel toevoegen.

Serveren en smakelijk!!

Nog meer visgerechten .



Geen opmerkingen:

Een reactie posten