Vandaag maken we iets feestelijker want Ventje is vandaag jarig!
Voor dit lekkere Italiaanse gerecht doen we de volgende boodschappen:
- 6 kalkoenschenkels
- 2 el olijfolie
- 2 uien, fijngesneden
- 6 wortelen in brunoise
- 4 selderstengels in brunoise
- 1 preistengel fijngesneden
- 1 blik van 400gr tomatenblokjes
- 5 dl tomatenpassata
- 1 dl kippebouillon
- verse tijm en 4 blaadjes laurier
- peper en zout
Kruid de kalkoenschenkels met peper en zout en kleur ze bruin in de olijfolie.
Haal het vlees uit de pan en bak de uien, wortelen, selderstengels en prei in dezelfde pan.
Leg het vlees terug op de groentenen voeg er de tomatenblokjes, kippebouillon en tomatenpassata aan toe. Het vlees mag volledig onder staan.
Voeg tijm, laurier en peper en zout toe.
Doe het deksel op de pan en laat alles in een voorverwarmde oven van 170°C gedurende een 2 tal uren zachtjes pruttelen.
Voor de gremolata hebben we nodig:
- citroenzeste
- peterselie
- 2 teentjes fijngehakte knoflook
Meng de citroenzeste met de peterselie en de look en strooi hem over de ossobuco.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten