Ik zie velen al denken spruiten met tomatensaus wat een te gekke combinatie. Maar probeer maar eens om klaar te maken en je zult versteld staan van de lekkere smaken.
Ik heb paarse spruitjes gebruikt die zijn een beetje zoeter van smaak.
Omdat de tomaten in de winter niet zo lekker zijn heb ik maar enkele genomen en aangevuld met een blik geconcentreerde tomaten en tomaten passata.
Wat hebben we nodig voor 2 personen:
- 500 g spruiten
- 2 grote tomaten gepeld, ontpit en in stukken gesneden
- 1 blik tomaten
- 250 g tomaten passata
- 1 sjalot fijn gesnipperd
- 1 teentje knoflook, geperst
- tijm, oregano, paprikakruiden, kurkuma en rozemarijn
- 2 porties lotte
- 2 fijn gesneden lente uitjes
- olijfolie
Verwarm de oven voor op 180° C.
Doe de olijfolie in de pan en laat hierin de look en de sjalot glazig worden. Daarna kunnen er de blokjes tomaten, het blik tomaten en de passata bij.
Kruid af met de kruiden.
Laat op een zacht vuurtje gedurende een half uur inkoken zodat je een ingedikte saus bekomt.
In een pot met stoommandje kun je de spruitjes beetgaren stomen. Schrik onder koud water zodat het kookproces stopt.
Beboter een ovenschotel en leg hierin de lotte die je nog afkruid met viskruiden.
Doe er de spruiten bij en overgiet met de tomatensaus.
Laat in de oven gedurende een 1/2 uur sudderen of tot de vis gaar is.
Serveer op een voorverwarmd bord en garneer met de lente ui.
Smakelijk.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten