vrijdag 9 januari 2015

Hartige taart van paksoi, kerstomaatjes en geitekaas.




Benodigdheden:
  • 1 rol bladerdeeg
  • 3 paksoi in vier gesneden
  • 150 g kerstomaatjes in twee gesneden
  • 200 g geitekaas in blokjes gesneden
  • 4 eieren
  • 2 dl volle room
  • peper en zout
  • kruidnoot
  • 1 kl komijn 
  • 1 kl gedroogde tijm en oregano

Verwarm de oven voor op 180° C.
Stoom de paksoi beetgaar en laat zeer goed uitlekken.
Bekleed een bakvorm met het bakpapier en leg daarop de bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg.
Leg de paksoi op de taartvorm met de kerstomaatjes en daartussen de blokjes geitenkaas.
Klop de eieren los met de room en kruid af met peper en zout, kruidnoot, tijm en oregano.
Giet het eier-roommengsel over de groenten.
Bak af gedurende 40 minuten in de voorverwarmde oven.
Serveer met een gemengde salade met een honingvinaigrette. 
Smakelijk! 






Geen opmerkingen:

Een reactie posten