- 1 krop sla
- 150 gr veldsla
- 2 uien, fijn gesnipperd
- 1 grote aardappel, geschild en in partjes gesnede
- 1 1/2 l. groentebouillon
- 4 bosuitjes, fijn gesnipperd
- Klontje boter
- Peper en zout
Voor de kruidenolie:
- 1dl olijfolie
- 1 teentje knoflook, gepeld en in plakjes gesneden
- Rozemarijn en tijmkruiden
- Peper en zout
Werkwijze:
- Laat het klontje boter smelten en stoof de uien erin glazig
- Doe de sla, de bosuitjes en de aardappel erbij en laat ff meestoven
- Giet er de zelf gemaakte groentebouillon bij en laat een 20 tal minuten pruttelen
- Mix de soep of blender hem.
- Kruid af met peper en zout
Meng de olijfolie met de kruiden en de look.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten