dinsdag 10 juni 2014

Frambozentaartjes.



Benodigdheden:


  • boter
  • rol bladerdeeg
Voor de vulling

  • 1 vanillestok
  • 250 gr mascarpone
  • 500 ml room
  • 1 el suiker
  • 1 el amaretto
  • 200 gr frambozen
Werkwijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Beboter de taartvormpjes. Snij vier rondjes, iets groter dan de taartvormpjes, uit het bladerdeeg en bedek er de vormpjes mee. Bedek het deeg met een vel bakpapier en doe er een steunvulling in (Blind Bakken). Zet een 15 minuten in de oven. Laat afkoelen.
  2. Maak de vulling. Halveer het vanillestokje en schraap er de zaadjes uit. Doe er mascarpone, room, vanillemerg, suiker en amaretto in een grote kom en klop tot een smeuïge crème.
  3. Spoel de frambozen. Spatel de vanille-mascarponecrème in de taartvormpjes en werk af met de frambozen.
Bron: Libelle Lekker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten