maandag 30 juni 2014

Ovenschotel van gestoomde groentjes, kippengehakt, tomaten en gemalen kaas.





Benodigdheden:


  • 500 gr kippenghakt
  • 1 sjalot, fijn gesnipperd
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 courgette, in blokjes
  • 4 stengels witte selder, in elleboogjes gesneden
  • 2 tomaten, in fijne plakjes gesneden
  • 100 gr gemalen gruyère kaas
  • olijfolie
  • boter
  • kruiden: peper en zout, komijn, paprikapoeder en groentebouillon kruiden van PH
Werkwijze:

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Beboter een ovenschotel.
  • In een pan de olijfolie verwarmen, het kippengehakt en de fijn gesnipperde sjalot toevoegen. Bak het gehakt rul.
  • Dit is het eerste laagje voor de ovenschotel.
  • De groentjes stomen in een stoommandje. Je kan ze eventueel ook ff blancheren.
  • Dit is het tweede laagje voor in de ovenschotel. 

  • Nu  kruiden we deze groenten goed af met de kruiden.
  • Hierop leg je de in plakjes gesneden tomaten en daarover de gemalen gruyère kaas.
  • Zet alles gedurende een 40 tal minuten in de oven.

2 opmerkingen:

  1. Goed ideetje voor m'n weekmenu v volgende week

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zeker een goed ideetje want is heel lekker! Bedankt voor je interesse!!

    BeantwoordenVerwijderen