dinsdag 1 juli 2014

Lasagne van Balinese kip met sambal goreng boontjes.


Benodigdheden voor 2 personen:


  1. 1 dubbele kipfilet
  2. 2 uien
  3. 4 teentjes knoflook
  4. 1/2 rode paprika
  5. 1/2 groene paprika
  6. 400 gr sperziebonen
  7. 1/2 kopje ketjap
  8. 1 rode peper
  9. 6 lasagne bladeren
  10. parmezaanse kaas
Werkwijze:

  • Kook de lasagne bladeren voor en laat uitlekken op een handdoek
  • Snij de kipfilet in reepjes en bak ze in boter goudbruin aan. Voeg 3 fijn gesneden teentjes knoflook en één fijn gesneden ui toe.
  • Daarna doe je de in reepjes gesneden paprika bij en laat alles zachtjes meebakken. Doe er de ketjap bij en laat verder doorstoven.
  • Stoom de boontjes halfgaar. Doe een scheutje olie in de pan en fruit 1 ui en 1 teentje knoflook aan. Snij de peper in kleine stukjes en voeg deze bij de ui en de knoflook. Voeg de boontjes toe en daaarna de pan met kipfilet en hussel goed.
  • Leg een plakje lasagne op je bord en schep er de boontjes en de kip op, doe zo twee lagen en eindig met een in reepjes gesneden lasagneblad. Strooi nog wat parmezaanse kaas erover en serveer direct.
Bron:  gedeeltelijke receptuur van Madam Jeanette met persoonlijke aanpassingen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten