dinsdag 8 juli 2014

Bloemkool met komijn in de oven en zacht gekookt eitje.



Benodigdheden:

  1. Hoeveelheid bloemkool in roosjes naar wens
  2. 300 gr vastkokende aardappelen
  3. 250 gr alpro soya room
  4. 300 gr room kaas type boursin cuisine
  5. 1 kl komijn
  6. 4 eitjes
  7. gemalen gruyère kaas
Werkwijze:

  • Ik heb de bloemkool roosjes gaar gestoomd maar je kan zook gewoon koken in de pan
  • Boen en was de aardappelen en kook ze gaar in de pel
  • Laat afkoelen en snij ze in twee of vier volgens grootte.
  • Verdeel de bloemkool roosjes en de aardappelen in een vuurvaste schotel.
  • Kook de eieren gedurende 4 minuten zacht. Laat ze afkoelen en pel ze
  • Doe de alpro soya room in een schotel en meng er de roomkaas onder.
  • Kruid af met peper en zout, nootmuskaat en komijn
  • Doe de saus over de de groentjes en de eitjes
  • Afwerken met gemalen gruyère kaas
  • Zet een 15 tal minuten in een voorverwarmde oven van 180°C en laat gratineren


1 opmerking:

  1. Dat kan niet slecht zijn hé, allemaal lekkere dingen samen. Deze ga ik toch eens proberen.

    BeantwoordenVerwijderen