dinsdag 29 juli 2014

Geroosterde butternut met rozemarijn.





Benodigdheden:


  • 1 butternut pompoen,
  • enkele kerstomaatjes gehalveerd,
  • 3 teentjes knoflook,
  • 3 takjes rozemarijn,
  • verse tijm,
  • zeezout en peper,
Werkwijze:

  1. Schil de butternut met een dunschiller, verwijder de pitten en snij in reepjes van 2 cm, doe ze in een vuurvaste schotel,
  2. Snijd de teentjes knoflook in schijfjes, ontrits de naalden van de rozemarijn en strooi dit over de butternut pompoen tesamen met de verse tijm,
  3. Giet er olijfolie over, zeezout en peper,
  4. Hussel als goed door elkaar,
  5. Zet in een voorverwarmde oven van 180° C gedurende een 45 tal minuten,
  6. Serveer met een stukje vis of vlees.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten