Benodigdheden:
- 3 eieren
- 150 gr suiker
- 200 gr bloem
- 1 tl bakpoeder
- 100 ml melk
- 100 ml zonnebloemolie
- 4 appelen
- Snuifje kaneel
Hoe gaan we te werk:
- Verwarm de oven voor op 170° C
- Klop de eieren met de suiker op tot een wite massa.
- Voeg daarbij de gezeefde bloem en het bakpoeder. En daarna de melk met de olie.
- Schil de appelen en snij ze in partjes. Vermeng ze met een beetje bloem dat voorkomt dat ze naar de bodem zakken in het deeg.
- Doe de appelpartjes bij het deeg.
- Beboter en bebloem een hoge taartvorm en stort daarin het deeg met de appelen.
- Bak de taart af gedurende een 40 minuten.
- Controleer met een priem de gaarheid. Indien er geen deeg meer aanhangt is de taart klaar.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten