donderdag 5 juni 2014

Appeltaart.



Benodigdheden:


  1. 3 eieren
  2. 150 gr suiker
  3. 200 gr bloem
  4. 1 tl bakpoeder
  5. 100 ml melk
  6. 100 ml zonnebloemolie
  7. 4 appelen
  8. Snuifje kaneel
Hoe gaan we te werk:

  • Verwarm de oven voor op 170° C
  • Klop de eieren met de suiker op tot een wite massa.
  • Voeg daarbij de gezeefde bloem en het bakpoeder. En daarna de melk met de olie.
  • Schil de appelen en snij ze in partjes. Vermeng ze met een beetje bloem dat voorkomt dat ze naar de bodem zakken in het deeg.
  • Doe de appelpartjes bij het deeg.


  • Beboter en bebloem een hoge taartvorm en stort daarin het deeg met de appelen.
  • Bak de taart af gedurende een 40 minuten. 

  • Controleer met een priem de gaarheid. Indien er geen deeg meer aanhangt is de taart klaar. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten