Benodigdheden voor 2 personen
- 1 preistengel, gewassen en in brunoise gesneden
- 1 courgette in blokjes gesneden
- peper en zout
- 1 dl alprosoya room
- 4 blaadjes bladerdeeg uit diepvries
- 2 lente uitjes
- 1 eigeel
- Verwarm de oven voor op 180°C en laat het bladerdeeg ontdooien. Doe bij het los geklopt eigeel enkele druppels water.
- Leg 2 blaadjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Strijk deze volledig in met het eigeel. Snij ondertussen de andere 2 blaadjes bladerdeeg in 8 gelijke sneden. Leg nu 2 laagjes van 4 sneden op het grote bladerdeeg. Telkens strijk je de sneedjes in met het eigeel.
- Laat afbakken gedurende een 10 à 15 minuten in de oven.
- Ondertussen stoof je de prei en de courgette in wat alpro soya boter aan en werk het af met de room. Kruid af met peper zout.
- Als het bladerdeeg klaar is, snij je het middenste kapje eruit en vul het met het groentenmengsel.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten