donderdag 8 mei 2014

Rode uiensoep onder een bladerdeegje met gruyère kaas.




Benodigdheden:

  1. 1 kg rode uien
  2. 1 1/2 l groentebouillon
  3. 1 vel bladerdeeg
  4. eigeel
  5. peper en zout
  6. klontje boter
  • doe de pel van de uien en snij in stukken
  • laat het klontje boter smelten, doe er de stukken ui in en laat goed aanstoven
  • voeg de zelf gemaakte groentebouillon bij en laat gedurende een 15 tal minuten doorkoken.

  • Doe alles in de blender en mix de soep glad.
  • Laat een beetje afkoelen en doe een portie in een bolkom. Leg op de bolkom een vel bladerdeeg en wrijf het in met het eigeel.
  • Zet gedurende een 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C
  • Serveer met gemalen gruyère kaas en een snede zelfgemaakt olijvenbrood met rozemarijn.
Nog meer soepen uitproberen!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten