Benodigdheden:
- 1 bladerdeeg
- Olijfolie
- 2 rode ajuinen
- 1 teentje knoflook
- 5 cl witte balsamici azijn.
- 1 el verse oreganoblaadjes
- Peper en zout
- Geitenkaas
- 500 gr kerstomaatjes
- 1 takje rozemarijn
- Enkele takjes tijm
Werkwijze:
- Verhit de olijfolie in de tartetatinvorm op een laag vuur, fruit de uiringen glazig, voeg tijm en rozemarijn toe en laat zachtjes stoven, overgiet met de balsamico en laat verdampen, haal van het vuur en kruid met peper en zout.
- Schep de uiringen uit de pan, druppel wat olijfolie op de bodem van de vorm en bedek deze met de kerstomaatjes, kruid met peper en zout, bestrooi met oreganoblaadjes en schep de uiringen over de kerstomaatjes.
- Dek af met de uitgerolde bladerdeeg en duw de randen van het deeg naar binnen, onder de tomaten, druk ze stevig vast.
- Prik met een vork gaatjes in de deeg en zet 35 minuten in een voorverwarmde oven van 180°.
- Maak het deeg aan de randen los met een scherp mesje, zet een groot bord op de tartetatinvorm, hou met ovenwanten vorm en bord samen vast en draai in een vloeiende beweging om, de tomaatjes liggen nu bovenaan. Verkruimel de geitenkaas over de tomaatjes en serveer onmiddelijk.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten