Benodigdheden:
- 2 koolrabi
- 2 lepels olijfolie
- 4 kipfilets
- 1 mespuntje saffraan
- 1 mespuntje kaneel
- 1/2 kl kurkuma
- 2 uien, fijn gesnipperd
- 2 teentjes knoflook
- 1 blik tomatenblokjes
- 2 wortelen
- peper en zout
- 300 ml groentebouillon
- peterselie
- koriander
Werkwijze:
- Schil de koolrabi en snijd hem in frietjes.
- Verhit de olijfolie en bak de kipfilets goudbruin. Leg de kip apart op een bord.
- Doe de saffraan, de kaneel en de kurkuma in de pan en laat ze even meestoven zodat de geuren vrijkomen.
- Pel de uien en snij ze in dunnen ringen. Pel de knoflook en snijd de teentjes in dunne plakjes. Doe de knoflook en de ui bij de specerijen en laat alles een paar minuten stoven.
- Doe er de kip en tomaat bij. Schil de wortelen en snijd ze in plakjes. Doe ze samen met de koolrabi bij de kip. Verhoog het vuur, kruid met peper en zout en roer om.
- Schenk de groentebouillon erbij en breng alles aan de kook. Laat 30 minuten sudderen en doe er de gehakte peterselie bij.
- Breng op smaak met peper en zout en de gehakte koriander.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten