dinsdag 27 mei 2014

Geroosterde asperges à la Flamande



Benodigdheden:

1 kg asperges
4 eitjes
Bosje peterselie
150 gr roomboter
Olijfolie
Peper en fleur de sel

Werkwijze:


1. Schil de asperges te beginnen bij de kop naar onder toe. Breek het onderste houterige gedeelte af. Zo kan je zien of er nog vezels aan zijn.

2. Zet de asperges op in koud gezouten water. Van zodra het water kookt zet je de pan van het vuur met deksel erop en laat ze zo verder garen. Check met een scherp mesje de gaarheid. (20 min., volgens dikte) Daarna laat je ze uitlekken en afkoelen op een handdoek.

3. Kook de eitjes gedurende een 10 min. gaar. Laten afkoelen,  pellen en pletten.

4. Snipper de peterselie fijn. Laat de boter op een zacht vuurtje smelten. Hetgeen bovendrijft is de geklaarde boter en deze gaan we gebruiken.

5. Zet de grill pan op het vuur en verwarm ze goed. Strijk met een penseeltje de asperges in met olijfolie. Kruid af met peper. Grill aan beide kanten de asperges.

6. Nu is alles klaar om te dresseren. Leg de asperges op het voorverwarmde bord, de geplette eitjes leg je op het uiteinde van de asperges, dan de geklaarde boter en de peterseliepluksels erover. Afwerken met een vleugje fleur de sel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten