donderdag 22 mei 2014

Saffraansaus

Saffraansaus met gebakken zalm


Benodigdheden:


  1. 1 fijn gesnipperde sjalot
  2. 3 dl witte wijn
  3. 1 dl noilly prat
  4. 1 d visfumet
  5. 2 dl alpro soya room
  6. peper en zout
  7. 1 potje saffraan poeder

Werkwijze:

  • Stoof de fijn gesnipperde sjalot aan in wat boter
  • blus met de witte wijn, de visfumet en de noilly prat
  • Laat inkoken tot een derde, zeef de saus en voeg de alpro soya room toe en laat nog ff inkoken.
  • Doe er het potje saffraan bij, kruid af met peper en zout en laat nog ff al roerend goed doorpruttelen.

Heb deze saus geserveerd met op de velkant gebakken zalm, met rozemarijn krielpatatjes en gestoofde andijvie.

Smakelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten