Benodigdheden:
- 1 kg diepgevroren kikkerbilletjes, laten ontdooien en goed droogdeppen
- 150gr gezouten melkerijboter
- bloem
- peper en zout
- 4 teentjes look, gepeld en geperst
- fijn gesnipperde peterselie
- alpro soya boter om te bakken
- 2 sjalotjes fijngesnipperd
De kikkerbilletjes goed droog deppen |
Bebloemen in een plastiek zak, heel handig. |
- Laat de kikkberbilletjes ontdooien en dep ze goed droog.
- Doe in een plastie zakje de bloem
- Kruid de billetjes met peper en zout en doe ze in de zak met bloem. Goed hutselen en met een tang haal je ze er terug uit.
- Laat de boter in de pan bruinen en bak hierin de billetjes goed bruin aan. Keer ze en bak de andere zijde. Zo doe je alle kikkerbilletjes.
- Ondertussen doe je wat goeie boter in een pannetje en laat daarin de sjalotjes en de look garen. Voeg daarna de ganse hoeveelheid boter erbij en de peterselie.
- Serveer de kikkerbilletjes op een voorverwarmd bord en doe er de look-peterselieboter over;
- Lekker met bruin stokbrood.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten