Hasselback aardappelen |
Op internet las ik de beste aardappelen die ik ooit heb gegeten en ik moet het volmondig beamen. Ze zijn super!!!
Benodigheden:
- 4 zoete aardappelen, heb zoete aardappelen genomen, maar de gewone aardappel kun je er ook voor gebruiken
- 8 el olijfolie
- enkele takjes rozemarijn
- gedroogde tijm
- 1 teentje uitgeperste knoflook
- grof zout en peper
Werkwijze:
- Was en boen de aardappel droog
- Leg de aardappel op een houten lepel en snij de aardappelen om de 4mm in, maar dat ze onderaan nog aan elkaar hangen.
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Meng de olie met de kruiden en de look.
- Leg de aardappelen in een beboterde ovenschaal en strijk ze in met het oliemengsel.
- Zet in de oven en laat ze bakken tot ze krokant en gaar zijn.
- Strooi er bij het serveren nog wat grof zout en peper over.
Leuk mar foto klein
BeantwoordenVerwijderenGroetjes