donderdag 13 maart 2014

Hasselback aardappelen.

Hasselback aardappelen

Op internet las ik de beste aardappelen die ik ooit heb gegeten en ik moet het volmondig beamen. Ze zijn super!!!

Benodigheden:

  1. 4 zoete aardappelen, heb zoete aardappelen genomen, maar de gewone aardappel kun je er ook voor gebruiken
  2. 8 el olijfolie
  3. enkele takjes rozemarijn
  4. gedroogde tijm
  5. 1 teentje uitgeperste knoflook
  6. grof zout en peper

Werkwijze:

  1. Was en boen de aardappel droog
  2. Leg de aardappel op een houten lepel en snij de aardappelen om de 4mm in, maar dat ze onderaan nog aan elkaar hangen.
  3. Verwarm de oven voor op 220°C.
  4. Meng de olie met de kruiden en de look.
  5. Leg de aardappelen in een beboterde ovenschaal en strijk ze in met het oliemengsel.
  6. Zet in de oven en laat ze bakken tot ze krokant en gaar zijn.
  7. Strooi er bij het serveren nog wat grof zout en peper over.



1 opmerking: