donderdag 3 april 2014

Kippenhapje met bleekselderij en kerrie.

Kippenhapje met bleekselderij en kerrie.


Benodigdheden:


  • 250 gr kippenfilet
  • 1 pak bleekselderij
  • 1 grote ui
  • 1 appel jonagold
  • 1 teentje knoflook
  • 5 gr bloem
  • 2 kl kerriepoeder
  • 2 el tomatenpuree
  • 250 ml alpro soya room
  • peper en zout

Werkwijze:

  1. Snij de kipfilet in kleine blokjes
  2. Maak de selderij schoon, pel de uit en snijd ze beide fijn.
  3. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes.
  4. Bak de kippeblokjes in een antiaanbakpan en kruid ze met peper en zout.
  5. Doe in een wokpan de arachide olie en voeg de groenten en de geperste knoflook toe. Laat 5 minuten stoven.
  6. Voeg de blokjes appel toe en laat nog 5 minuten meegaren.
  7. Strooi de bloem en de kerrie over de bereiding. Voeg de tomatenpuree en de room toe en roer goed door. Kruid met peper en zout en laat nog enkele minuten doorwarmen en indikken. Voeg de kippeblokjes toe en serveer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten