dinsdag 8 april 2014

Hartige lente quiche met een groene toets.

Lente quiche



Benodigdheden:

  • 1 kruimeldeeg
  • 1 courgette in blokjes gesneden
  • 1 broccoli in roosjes gesneden
  • 75 gr erwtjes
  • 3 eieren
  • 2 dl room
  • 40 gr parmezaanse kaas
  • 4 el olijfolie
  • zout en peper, kruidnoot

Werkwijze:



  1. Snij de courgette in blokjes en verdeel de broccoli in roosjes
  2. Blancheer de courgette, de broccoli en de erwtjes 2 minuten in kokend gezouten water. Laat meteen schrikken onder koud water en afkoelen.
  3. Rol het kruimeldeeg uit en verdeel het over de taartvorm. Druk goed aan en prik er met een vork gaatjes in. Verdeel de groenten erover.
  4. Klop de eieren met de room. Kruide met peper, zout en nootmuskaat. Verdeel het mengsel over de groenten en bestrooi met de parmezaan.
  5. Zet de quiches in een voorverwarmde oven van 200°C en laat bakken gedurende een 35 tal minuten.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten