Lente quiche
Benodigdheden:
- 1 kruimeldeeg
- 1 courgette in blokjes gesneden
- 1 broccoli in roosjes gesneden
- 75 gr erwtjes
- 3 eieren
- 2 dl room
- 40 gr parmezaanse kaas
- 4 el olijfolie
- zout en peper, kruidnoot
Werkwijze:
- Snij de courgette in blokjes en verdeel de broccoli in roosjes
- Blancheer de courgette, de broccoli en de erwtjes 2 minuten in kokend gezouten water. Laat meteen schrikken onder koud water en afkoelen.
- Rol het kruimeldeeg uit en verdeel het over de taartvorm. Druk goed aan en prik er met een vork gaatjes in. Verdeel de groenten erover.
- Klop de eieren met de room. Kruide met peper, zout en nootmuskaat. Verdeel het mengsel over de groenten en bestrooi met de parmezaan.
- Zet de quiches in een voorverwarmde oven van 200°C en laat bakken gedurende een 35 tal minuten.
|
Geen opmerkingen:
Een reactie posten