Benodigdheden:
- 3 citroenen
- 4 gelatine blaadjes
- 1 koffielepel geraspte gember
- 60 gr zoetstof
- 200 gr philadelphia light roomkaas
- 200 gr magere yoghurt
- 1 eiwit
- citroenmelisse
Werkwijze:
- Boen één citroen schoon en rasp de schil. Pers de twee overige citroenen uit.
- Week de gelatine in koud water. Verwarm het citroensap met twee el water, het citroenrapsel, de gember en de zoetstof. Knijp de gelatine goed uit en los hem erin op.
- Mix de roomkaas met de yoghurt. Klop het eiwit stijf en spatel het door het mengsel. Voeg er het citroensapmengsel aan toe.
- Bekleed een vorm met plasticfolie en doe er het mengsel in laat. Laat 3 uur opstijven in de koelkast.
- Snijd de laatste citroen in flinterdunne. plakjes. Haal de bavarois uit de vorm met behulp van de folie en serveer met de schijfjes citroen en wat citroenmelisse.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten