zondag 13 april 2014

Citroen bavarois.




Benodigdheden:


  1. 3 citroenen
  2. 4 gelatine blaadjes
  3. 1 koffielepel geraspte gember
  4. 60 gr zoetstof
  5. 200 gr philadelphia light roomkaas
  6. 200 gr magere yoghurt
  7. 1 eiwit
  8. citroenmelisse

Werkwijze:

  • Boen één citroen schoon en rasp de schil. Pers de twee overige citroenen uit.
  • Week de gelatine in koud water. Verwarm het citroensap met twee el water, het citroenrapsel, de gember en de zoetstof. Knijp de gelatine goed uit en los hem erin op.
  • Mix de roomkaas met de yoghurt. Klop het eiwit stijf en spatel het door het mengsel. Voeg er het citroensapmengsel aan toe.
  • Bekleed een vorm met plasticfolie en doe er het mengsel in laat. Laat 3 uur opstijven in de koelkast.
  • Snijd de laatste citroen in flinterdunne. plakjes. Haal de bavarois uit de vorm met behulp van de folie en serveer met de schijfjes citroen en wat citroenmelisse.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten