donderdag 10 april 2014

Kipfilet met artisjokken en citroensaus.







Benodigdheden:

Voor de marinade:
  1. 2 citroenen
  2. 2 teentjes knoflook
  3. peper en zout


  1.  4 kipfilets van 130 gr
  2. 400 gr kerstomaten
  3. 1 el olijfolie
  4. 1 blik artisjokharten
  5. 1 teentje knoflook
  6. peper en zout
Voor de citroensaus:

  1. 3 citroenen
  2. 3 eierdooiers
  3. 100 ml  kippenbouillon
  4. 1 el gesnipperde basilicum
  5. 1 el honing


Werkwijze:

  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Pers de citroenen en meng het sap met de geperste knoflook, peper en zout. Laat de kipfilets 10 minuten trekken in de marinade.

  • Leg de kerstomaatjes in een ovenschotel en druppel er de helft van de olijfolie over. Zet 5 minuten in de oven.
  • Laat de artisjokharten goed uitlekken. Pel de knoflook en snipper hem fijn. Fruit hem kort in de rest van de olijfolie en doe er de artisjokharten bij. Houd ze warm.
  • Haal de kip uit de marinade en dep ze droog met keukenpapier. Rooster ze in een grillpan zonder vetstof gedurende 10 tot 15 minuten.
  • Pers voor de citroensaus de citroenen en klop het sap los met de eidooiers. Verwarm de bouillon tot net onder het kookpunt en roer er de eierdooiers met citroen door. Blijf roeren tot de saus indikt, maar niet laten koken. Werk af met basilicum en honing.

  • Serveer de kipfilets met de groenten en de citroensaus.

Bron: Omdat het werkt Weight Watcher receptje met 6 pro points pp.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten