maandag 27 januari 2014

Pittige kippeburgers met tzatziki.



Vandaag gaan we zelf gemaakte pittige kippeburgers maken.
Wat hebben we nodig:


  • 1 ui
  • 2 knoflookteentjes
  • 600 gr kippegehakt
  • 1 rode chilipeper
  • tabasco naar smaak
  • 1 el sojasaus
  • gehakte koriander
  • 4 el panko
  • peper en zout

Fruit de gehakte ui en knoflook 5 minuten in een beetje water in een antiaanbakpan. Halveer de chilipeper, verwijder de zaadjes en hak fijn. Doe het gehakt in een kom en meng er de ui, de knoflook, de chilipeper, de sojasaus, de koriander en de panko door.
Kruid met peper en zout. Maak 8 burgers en bak ze in een pan langs beide kanten goudbruin.

Voor de tzatziki hebben we nodig:

  • 1/2 komkommer
  • 150 gr Griekse yoghourt
  • gehakte munt
  • zout en peper
Snijd de komkommer in de lengte doormidden, verwijder de zaadjes en snijd in blokjes. Meng de komkommer met de yoghourt, de munt en breng op smaak met peper en zout.
Leg 2 burgers op elk bord en serveer met de tzatziki en een gemengde salade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten